candlesticks

Candlesticks – Bilder av olika mönster och patterns – lista med Candlestick

Vad är Candlesticks?

En candlestick är en typ av prisdiagram som visar höga, låga, öppna och slutna priser på en aktie för en viss period. Den härstammar från japanska rishandlare och handlare för att spåra marknadspriser och dagliga momentum hundratals år innan de blir populariserade i USA. Den stora delen av candlesticken kallas den ”riktiga kroppen” och berättar investerare om slutkursen var högre eller lägre än öppningspriset (svart / rött om aktien stängde lägre, vit / grön om aktien stängde högre).

Här kan du läsa mer om Candlesticks i en Monsterguide som tar upp allting som handlar om Candlesticks. Internets bästa infosida om candlesticks.

Snabba fakta

Candlestick-diagram – som är en del av teknisk analys – visar höga, låga, öppna och slutna priser på en aktie för en viss period.

Candlestick härstammar från japanska rishandlare och handlare för att spåra marknadspriser och dagliga momentum hundratals år innan de blir populäraiserade i USA.

Candlestick kan användas av handlare som söker diagrammönster.

Grunderna i en candlestick

Exempel på delarna av en candlestick pris diagram.

Candlesticken s skuggor visar dagens höga och låga och hur de jämför med öppet och stängt. En candlestick s form varierar baserat på förhållandet mellan dagens höga, låga, öppna och slutna priser.

Candlestick speglar effekterna av investerarnas känsla på aktiepriser och används av tekniska analytiker för att bestämma när de ska gå in och gå ut. Candlestick kartläggning bygger på en teknik som utvecklats i Japan på 1700-talet för att spåra priset på ris. Candlestick är en lämplig teknik för handel med alla likvida finansiella tillgångar som aktier, valutaterminer och terminer.

Långa vita / gröna candlestick indikerar att det finns starkt köptryck; Detta indikerar normalt priset är hausseffektivt. De bör dock ses i samband med marknadsstrukturen i motsats till individuellt. Till exempel, ett långt vitt ljus kommer sannolikt att få större betydelse om det bildas till en stor prisstödnivå. Långa svart / röda candlestick indikerar att det finns betydande försäljnings tryck. Detta föreslår priset är baisse. Ett vanligt hausstarkt vändmönster, benämnt en hammare, bildar när priset rör sig väsentligt lägre efter det att det är öppet, så rallies att stänga nära det höga. Den motsvarande baisse candlestickn är känd som en hängande man. Dessa candlestick har ett liknande utseende som en fyrkantig lollipop, och används ofta av näringsidkare som försöker välja topp eller botten på en marknad.

candlestick

 

candlestick

Bildresultat för bullish and bearish patterns

Visual Index of Chart Pattern - Samuelssons Rapport

 

 

Bildresultat för stock market chart patterns

 

Två-dagars candlestickhandelsmönster

Det finns många kortfristiga handelsstrategier baserade på candlestick mönster. Det uppsluppande mönstret föreslår en potentiell trendomvandling; Den första candlestickn har en liten kropp som är helt uppslukad av den andra candlestickn. Det kallas ett hausseffektivt mönster när det framträder i slutet av en downtrend och ett baisseformat mönster vid slutet av en uptrend. Haramin är ett vändmönster där den andra candlestickn helt och hållet finns i första candlestickn och är motsatt i färg. Ett relaterat mönster, haramikorset har en andra candlestick som är en doji; när öppet och stängt är effektivt lika.

Trendande Candlestick Trading Patterns

En kvällsstjärna är ett bearish reverseringsmönster där den första candlesticken fortsätter uppåtriktningen. Den andra candlesticken går upp och har en smal kropp. Den tredje candlesticken stänger under mittpunkten på den första candlesticken. En morgonstjärna är ett hausse starkt omslagsmönster där det första candlesticken är lång och svart / rött, följt av kort candlestick som har gått neråt, Den är färdig med en livlig vit / grön candlestick som stänger över mittpunkten på den första candlesticken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.